18.09.2016, Креативки од проектот Економско зајакнување на жените од Вардарскиот регион, учествуваа на мини базар што во неделата (18 септември) се одржа на рибникот во село Нежилово Општина Чашка. На базарот дел од жените ги изложија своите рачно изработени предмети на кои работеа во изминативе две години. Разни парчиња накит, украсни предмети, производи од волна, можеа да се најдат на штандовите во дворот пред рибникот. Гостите не ги одминуваа, напротив со големо внимание ги разгледуваа, се воодушевуваа и ги купуваа.


Проектот „Економско зајакнување на жените од Вардарскиот регион“ се реализираше во изминативе 27 месеци во организација на Фондација Фокус и партнерите ИРД и Министерството за надворешни работи на Словенија.

 

Најново