14.07.2016

Креативките од проектот „Зајакнување на креативните вештини на жените од Вардарскиот регион“, учествуваа на Регионалниот форум за соработка „Мој пат, моја вистина“, што се одржа на 14 јули во Градската библиотека при Домот на култура во Свети Николе. На неколку штанда тие ги поставија своите рачно изработени предмети како накит, парчиња облека, сувенири и ги промовираа пред учесниците на Форумот и присутните гости. Дел од производите на Креативките се продадоа.
Формумот се одржа во организација на Цивика мобилитас и ко-организација на Организацијата на жените од општина Свети Николе. Инаку во организацијата се вклучија и Фондација за локален развој и демократија Фокус од Велес, Центарот за интеркултурен дијалог, Центарот на ромската заедница ДРОМ од Куманово и Флоренс-Најтингел од Куманово.

Најново